آرزوی اکثر پسران این است دوره خدمت سربازی را کم یا حتی به معافیت دائم منجر شود . یک روشی که منجر به معافیت از خدمت سربازی میشود اخذ کفالت یکی از اعضای درجه یک خانواده است . در مقاله مشاوره تلفنی نظام وظیفه مرکز مشاوره باخه به تمامی مواردی که باعث معافیت کفالت فرد مشمول می شود را نام برده ایم و براساس موارد گفته شده به هر کدام آن به صورت مجزا توضیح دادیم . اما در این مقاله قصد داریم به مورد دیگری از معافیت کفالت به نام معافیت کفالت ماده 6 بهزیستی بپردازیم . معمولاً افراد کمی هستند که با این نوع معافیت آشنایی دارند و توانسته اند از این طریق معافیت را دریافت نمایند . علاوه بر معافیت کفالت ماده 6 بهزیستی، معافیت دیگری تحت عنوان معافیت مددجویی نیز وجود دارد .سازمان نظام وظیفه با ارائه تسهیلاتی به مدجویان باعث می شود تا گاهی اوقات افراد از خدمت سربازی معاف شوند . مددجویان جزو افرادی هستند که به هیات دولت و دیگر نهادها وابستگی دارند به همین خاطر می خواهیم در این مقاله چگونگی دریافت معافیت ماده 6 بهزیستی را برای شما توضیح دهیم .
معافیت ماده 6 بهزیستی
افرادی قادر به دریافت معافیت کفالت ماده 6 بهزیستی هستند که یک الی دو نفر از اعضای خانواده تحت حمایت سازمان بهزیستی باشند . در این صورت می توانید کفالت فرد را قبول و معاف شوید . این معافیت طی تفاهماتی با سازمان نظام وظیفه در دهه 80 تنظیم شد. اما تنها مورد گفته شده کافی نیست و فرد بایستی شرایطی را هم داشته باشد که در ادامه به شرایط معافیت کفالت ماده 6 بهزیستی اشاره می کنیم .
بیماری های ماده ۶ بهزیستی
در سازمان بهزیستی معلولیت به 6 دسته تقسیم می شود شامل :
- معلولیت جسمی حرکتی : شامل قطع اندام ها ی خرکتی، دفورمیتی اندام ها، شکستگی و در رفتن شدید و خیلی شدید ستون فقرات یا هر دو دست؛ ضایعات مغزی، اختلال مخچه، تومورها و…
- معلولیت ذهنی : معلولیت ذهنی با هوش زیر ۵۵، معلولیت با هوش بین ۵۵ تا ۷۵ و…
- معلولیت بیماران روانی مزمن
- معلولیت در گفتار : لکنت شدید، اختلال در گفتارو…
- معلولیت در بینائی : ابینایی کامل، تخلیه چشم ها، اختلال در دید و…
- معلولیت در شنوائی : ناشنوایی مطلق و اختلالات شنوایی
جهت آشنایی با دریافت شرایط و قوانین به مقاله شرایط معافیت کفالت ماده 6 بهزیستی مراجعه نمایید .
برای دریافت معافیت کفالت ماده 6 بهزیستی چه مراحلی را باید طی کرد ؟
- پدر یا مادر بایستی در بهزیستی از طریق سایت سازمان بهزیستی به نشانی ( behzisti.ir )ثبت نام کرده.
- مراجعه به بهزیستی محل زندگی و ارائه مدارک مبنی بر معلولیت یک یا دو نفر از اعضای خانواده و دریافت فرم سه برگی
- مدارک ارائه شده توسط سازمان بهزیستی و تعیین درجه معلولیت بررسی می شود .
- برای ثبت درخواست معافیت به دفتر پلیس + 10 مراجعه و مدارکی که به سازمان بهزیستی به شما تحویل داده را به این دفاتر ارائه دهید .
- در این مرحله تماس از طریق نظام وظیفه برای مراجعه برای تکمیل پرونده و اخذ نوبت پزشک سازمان نظام وظیفه
- مراجعه به بیمارستان نظامی و تحویل مدارک پزشکی فرد معلول برای بررسی بیشتر توسط کمیسیون پزشکی و اخذ تصمیم نهایی درباره وضعیت معلول
- پزشک معالج نظام وظیفه با انجام معاینات و آزمایشات مختلف نتیجه نهایی را به نظام وظیفه اعلام میکند که سازمان وظیفه نیز این نتیجه را به شما ابلاغ میکنند. اگر مدارک تایید شده باشند مراحل کمیسیون ماده ۶ بهزیستی به پایان رسیده و باید اقدامات بعدی را برای صدور کارت معافیت را انجام دهید.
تکمیل دفترچه اعزام به خدمت و فرم های مربوط به معافیت بهزیستی نیز در این مرحله اهمیت دارد.
کمسیون کفالت
یکی از راه هایی که باید مورد توجه افراد مشمول قرا گیرد و بسیار پر اهمیت است کمیسیون کفالت به این دلیل که در جلسه کمیسیون معافیت ماده 6 بهزیستی پدر و مادری که در سازمان بهزیستی عضو هستند، باید حضور داشته تا به سوالات پاسخ دهند . کمیسیون آخرین مرحله برای اخذ معافیت کفالت می باشد و در این جلسه با استفاده از کارشناسان نظام وظیفه که در جلسه کمیسیون نیز حضور دارند مشخص می کنند که به فرد معافیت تعلق می گیرد یا خیر ؟
- ۹۹/۰۷/۲۴